گوگل درباره افشای فرآیندهای رایانهای خود بسیار سختگیر است و کمتر چیزی را در این باره افشا میکند؛ اما برای نخستین بار چیزهایی درباره سرورهای خود، سختافزارهای به کار رفته و Data Centerها نمایش داد.
بیشتر شرکتها، سرورهای خود را از Dell، HP، IBM یا Sun میخرند؛ اما گوگل که صدها هزار سرور دارد، سرورهای خود را خود طراحی کرده و میسازد.
شگفتی بزرگ گوگل: هر سرور دارای یک باطری 12 ولت است تا در صورتی که جریان اصلی برق قطع شد، به کار خود ادامه دهد. همچنین گوگل اعلام کرده است که از سال 2005 تا کنون سرورها در یک سری کانتینرهای مخصوص استاندارد جا گذاری شدهاند که در هر کدام 1160 سرور جاگذاری شده و هر کانتینر تا 250 کیلووات برق مصرف میکند.
جالب این جاست که بسیاری از شرکتکنندگان در این کنفرانس که خود در کار تهیه و آمادهسازی Data Center هستند از ایده گوگل در مورد باطری 12 ولت شگفتزده شدند. چیزی که بیشتر شگفتی آنها را بر میانگیخت این بود که گوگل این همه سال، این مسئله را مخفی نگه داشته است. Jai در مصاحبه گفت که طراحی این سرورها از سال 2005 تا کنون به این شکل بوده است و طراحی فعل، نسل ششم یا هفتم میباشد.
همچنین Jai گفته است که گوگل توجه زیادی بر روی بهینه بودن مصرف انرژی داشته است و هم اکنون تجارب خود را در این زمینه با دیگران در اشتراک گذاشته است.
مدیر اجرایی گوگل در این باره گفته است که با توجه به مسائل بودجهای، نگرانیهای محیط زیستی و هزینههای انرژی شرایط مناسبی برای خلاقیتهای گوگل در زمینه انرژی به وجود آمد. Chris Malone نیز که در مسئله طراحی Data Center و بررسی بهینه بودن آن درگیر بوده است در این باره گفته که گوگل در زمینه توزیع برق و خنک کردن سرورها تمرکز زیادی کرده است. Data Centerهای گوگل به سطحی از بهینه بودن رسیدهاند که آژانس حفظ محیت زیست امیدوار است که با کمک فنآوری پیشرفته در سال 2011 به آن دست یابد.
Malone گفت که ما به این طراحی با به کارگیری بهترین تجربیات و نو آوریهای تازهای دست یافتیم که واقعا چیزی نبودهاند که در اختیار دیگران در بازار نبوده باشد.
چرا باطریهای داخلی به کار گرفته شده است؟
Data Centerها بزرگ مبتنی بر UPSها یا uninterruptible power supplies بزرگ و مرکزی است که هر گاه جریان برق دچار مشکل میشود برق را که در باطریهای خود گردآوری شده است در جریان میاندازند تا دوباره جریان برق به حالت عادی خود باز گردد. قرار دادن تولیدکننده برق در سرور ارزانتر و هزینهها را بر اساس تعداد سرورها افزایش میدهد. این روش از UPSهای بزرگ مرکزی بسیار ارزانتر است و همچنین فضا هدر نمیرود.
بهینه بودن یکی دیگر از فاکتورهای مالی است. UPSهای بزرگ میتوانند به 92 تا 95 درصد بهینهسازی برسند، از این رو لازم است مقدار بسیار زیادی از برق ذخیره شود اما در مورد باطریهای داخلی تا 99.99 درصد بهینهسازی دیده میشود.
سروهای گوگل 3.5 اینج ضخامت دارند که 2U بوده یا دو واحد را در راکها اشغال میکنند. این سرورها دو پردازنده و دو هارد و 8 اسلات حافظه دارند که بر روی Mainboardهایی قرار گرفته است که توسط Gigabyte ساخته میشوند. گوگل پردازندههای x86 ساخت Intel و همچنین ساخت AMD را به کار میگیرد.
گوگل طراحی باطری را در تجهیزات شبکه خود (مانند Router) نیز به کار میگیرد.
بهینه کردن سرورها از لحاظ مصرف برق تنها در کاستن از هزینههای انرژی موثر نیست، بلکه همچنین سبب کاهش دما و کاهش هزینهها در بخش خنک کردن سرورها میشود.
ادامه را در منبع اصلی بخوانید ....
منبع: ترجمه آزاد از CNET
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر